een belangrijk
bedevaartsoord in het Oude Egypte

Abydos, heilige stad van het oude Egypte

In de verering van de Osiris cultus was Abydos een belangrijk bedevaartsoord in het Oude Egypte. Een pelgrimage die elke Egyptenaar eens in zijn of haar leven hoopte te volbrengen. Wie kon, liet zich begraven in Abydos of liet er een gedenksteen, een stela, plaatsen. Um el Qa’ab met de graven van de farao’s uit de eerste drie dynastieën, de woestijn met haar talloze nog onontdekte graven, restanten van piramides en tempels, Khum el Sultaan, Shunet el Zebib, de tempel van Sety I en de tempel van Ramses II ademen een rijke historie uit die een bezoek aan Abydos geschiedkundig heel interessant maken.

wederopstanding van Osiris

De tempel van Sety I

De tempel van Sety I (ca. 1290 - 1279 v. Chr.) is een van de best bewaarde monumenten uit het Oude Egypte. Net als andere farao's heeft Sety vele tempels gebouwd in heel Egypte, maar volgens overgeleverde teksten was hij het meest gesteld op zijn tempel in Abydos. Met deze tempel hoopte hij deel te nemen aan de wederopstanding van Osiris. De tempel werd door zijn opvolgers Ramses II en Merenptah voltooid.

Een tempel voor rust in het hart

Een tempel voor genezing

De Sety I-tempel is niet zomaar een gewone tempel. Farao Sety heeft het gebouwd met een speciale reden. Hij wist dat de energie in Abydos het leed van de zielen kon helen. Daarom kan de Sety-tempel worden gezien als een helende tempel. Het is gebouwd om het evenwicht in de harten van de bezoekers terug te brengen. Veel bezoekers hebben dit al ervaren tijdens een bezoek aan de Sety I-tempel.

Abydos, een sterrenpoort

Het Osirion

Wat een bezoek aan Abydos en de Sety I-tempel erg waardevol maakt, is het Osirion. Een mysterieus complex dat nog steeds veel archeologische vragen onbeantwoord laat. Vanuit spiritueel oogpunt kunnen Abydos, de Sety I-tempel en het Osirion worden gezien als een energievlek en een sterrenpoort. Mediterend in het Osirion kan nog steeds de energie van vroeger worden gevoeld. Het raakt nog altijd de zielen van de bezoekers.

de cultus van Osiris

De Ramses II-tempel

Bij het voltooien van de Tempel van zijn vader, Sety I, bouwde Ramses II ook een tempel voor zichzelf. Het ligt minder dan een kilometer ten noorden van de Sety I-tempel. Het diende ook als een tempel voor de cultus van de koning en Osiris samen met andere goden.

Moeder van de potten

Umm El Qa`āb

Umm El Qa`āb is de necropolis (stad van de doden) van de Vroege Dynastieke koningen in Abydos, in Egypte. De moderne naam betekent 'Moeder van de potten', omdat het hele gebied bezaaid is met de gebroken potscherven. Het gebied was een plaats van verering en aanbidding voor de oude Egyptenaren.

Huis van de Ka

Shunet El Zebib

Shunet El Zebib werd rond 2700 voor Christus gesticht door de oude Egyptische koning Chasechemoey, de laatste heerser van de 2e dynastie. De Shunet werd gebouwd als een mortuarium, een plaats waar de overleden koning werd aanbeden en herdacht. Zo'n plaats werd door de Egyptenaren "Huis van de Ka" genoemd en het was een soort voorloper van de latere dodentempels.

ervaar de historie

Abydos bezoeken

De rijke geschiedenis maken een bezoek aan Abydos een waardevolle ervaring. Het House of Life biedt een comfortabel verblijf voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, een retraite of een spirituele ervaring. Boek je eigen verblijf in House of Life of bezoek Abydos met een van de programma's van Hathor Heart Healing.

stuur een bericht
Naam
Email
Onderwerp
© 2024 Hathor Healing B.V.
website gemaakt door simonchristiaanse.com