Geplaatst op 21 december 2020 door Yvon Taken

Blijf gezond In Licht en Liefde 

We wensen iedereen een gezegende overgang naar het nieuwe Licht

We willen graag al onze vrienden over de hele wereld een gezegende overgang naar het nieuwe Licht en een geweldige kersttijd toewensen.  

'Have yourself a little merry Christmas' 

Fijne kerstdagen. Blijf gezond in Licht & Liefde, 

Hathor Heart Healing & Team House of Life Abydos. 

Geplaatst op 17 november 2020 door Yvon Taken

House of Life Healing Conference verplaatst naar 2022

Na de zeer succesvolle eerste House of Life Healing-conferentie in 2019 waren we blij om de tweede House of Life Healing-conferentie 2021 aan te kunnen kondigen, die zou hebben plaatsgevonden van 22 tot 28 februari 2021. Het zou weer een week van wereldwijde ontmoetingen en uitwisselingen zijn geworden. Voor elke gast geïnteresseerd in Egyptologie, kunst en oud-Egyptische geneeskunst zouden er ultieme kansen zijn geweest om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en kennis te delen.

Helaas heeft de COVID-19 pandemi ons gedwongen om de conferentie te verplaatsen naar 2022. Door de wereldwijde reisbeperkingen en de onzekerheden rondom de pandemi bleven de inschrijvingen uit. In goed overleg met onze gastsprekers en workshopleiders is daarom besloten de conferentie naar 2022 te verplaatsen. We zijn blij dat het team van gastsprekers en workshopleiders ook in 2022 wil blijven deelnemen aan het conferentieprogramma. Het programma zal daarom ongewijzigd blijven. 

De House of Life Healing Conference staat dan gepland van 21 februari tot 27 februari - 2022.De officiële opening is op zondagavond 20 februari.

Laten we hopen dat de wereld er in 2022 weer anders uitziet en dat het dan weer veilig is om weer vrij rond te reizen.

Geplaatst op 9 juli 2020 door Yvon Taken

Brood om van te Delen 

Nieuwsbrief Juli 2020

Twee nieuwsbrieven een maand na elkaar, dat moet wel echt nieuws zijn! Dat is ook zo!

Het eerste nieuws is dat het House of Life gelukkig weer geopend is. Het heeft sinds deze week het officiële gezondheidscertificaat van het Ministerie van Tourisme ontvangen. Het geeft aan dat het House of Life voldoet aan alle nieuwe eisen en regels betreffende het voorkomen van de verspreiding van het corona virus die door het ministerie zijn opgesteld en waaraan hotels moeten voldoen om weer open te gaan om gasten te mogen ontvangen.

Het tweede nieuws is om te vertellen hoe succesvol en hartverwarmend De Week van Abydos 2020 in Nederland is geweest. Ondanks en misschien wel dankzij de corona crisis werd het een prachtige week waarin niet alleen het onderwijsproject met twee kinderen kon worden uitgebreid naar nu dus 32 kinderen, maar kwam ook vanuit het niets zo leek het wel, een heel nieuw project van de grond.

Lees hierbij ons verslag.

Wie het dorp Abydos echt van binnenuit kent weet dat er diverse families wonen die het zo moeilijk hebben dat zij het verdienen om extra te worden ondersteund. We zien dagelijks op TV hoe op dit moment de economische gevolgen van de corona pandemie landen wereldwijd treft. Het zijn altijd de families die het al moeilijk hadden die het eerst worden getroffen en de gevolgen ervan direct ondervinden. Zo ook in Abydos. In stilte wordt er geleden want er is schaamte. In stilte wordt gehoopt op hulp van de naaste omgeving in anonimiteit.

Het zijn veelal de families bestaande uit zieke ouders, weduwen en hun kinderen die niet terug kunnen vallen op de inkomsten van een echtgenoot. De armoede, de gezondheidsproblemen en de vaak langdurige zorgen om de eindjes aan elkaar te knopen is een voedingsbodem voor depressies met als gevolg dat niet zelden het gevoel ontstaat dat ze tweederangsburgers zijn geworden.

Als Foundation House of Life hebben we ons hierover de afgelopen twee weken intensief gebogen. Structurele oplossingen zijn niet direct voorhanden. Daar zijn lange termijn sociale hulpverleningsprojecten voor nodig. Wat wel kan is direct hulp bieden om in de eerste levensbehoefte te voorzien. Dat hebben we gedaan en het is bijna magisch hoe het allemaal is gegaan.

Dit is het resultaat.

“Brood om van te Delen”

We zijn een beetje stil. We zijn stil uit verwondering, uit bijna sprakeloosheid en we zijn stil vanuit een diep gevoel van dankbaarheid. Wat kortgeleden als een project dat bijna als een bliksemflits vanuit het niets maar vanuit een diepe drang dat dit moest worden gedaan, werd geboren, lijkt het een project te worden die geheel door jullie op handen wordt gedragen. Door jullie donaties en medewerking laat de teller zien dat de Foundation House of Life Abydos op dit moment al 12 families niet tot het einde van dit jaar, maar tot eind juni volgend jaar kan laten meedoen aan het project “Brood om van te Delen”!! Ongelofelijk wat mooi!

Voor wie het nog niet weet. Het project “Brood om van te Delen” is een project dat ervoor zorgt dat zeer arme families uit Abydos, veelal weduwen met hun kinderen en families met zieke ouders, voorzien worden van het meel waarmee het dagelijkse brood kan worden gebakken. Een zak meel van 50 kg kost rond de € 11, – of $ 12, –. Daarmee kunnen deze families twee weken lang hun brood van bakken. 

Wat nu gaande is laat zien dat we elkaar wereldwijd kunnen dragen. Dat we met elkaar kunnen bouwen aan een betere wereld. Denk niet: “ Armoede en tekorten, dat zal mij nooit overkomen!” Het kan je wel overkomen en het kan je zomaar overkomen! Het leven met haar omstandigheden kan genadeloos toeslaan! Als dan juist op die momenten wanneer je het echt niet meer weet er mensen zijn die je willen helpen dan is dat een zegen zonder schaamte want Delen van het Brood dat je hebt zorgt op een heel ander niveau voor een creatie kracht die zijn weerga niet kent! Een creatie kracht die komt vanuit ons allen!!

We zijn een beetje stil. We zijn stil uit verwondering, uit bijna sprakeloosheid en we zijn stil vanuit een diep gevoel van dankbaarheid dat we met ons allen werken aan “Brood om van te Delen”.

De Foundation House of Life Abydos draagt er zorg voor dat iedere graankorrel die wordt geoogst de juiste bodem vindt voor een beter leven. Iedere € 11, – zorgt ervoor dat een Egyptische familie in Abydos ruim twee weken lang “Brood heeft om van te Delen”.

St. Foundation House of Life IBAN: NL 94 Rabo 0111 3988 86 BIC: RABONL2U

Dank jullie wel Foundation House of Life Abydos.

Met deze prachtige actie sluiten wij deze extra nieuwsbrief af. De foundation blijft zich onvermoeibaar inzetten om er te zijn voor de arme inwoners van Abydos. Houd svp de website in de gaten. De komende tijd werken we aan onze Foundation House of Life donatie button op de website zodat doneren nog gemakkelijker wordt en publiceren we een overzicht van de projecten waar wij ons als foundation graag voor in willen zetten en waaraan de families uit Abydos die hulp behoeven aan deel kunnen nemen.

Meer nieuws

Corona crisis & De Week van Abydos Juni nieuwsbrief 2020
De Week van Abydos 2020, We hadden ons er al bijna bij neergelegd dat er in 2020 in Nederland geen Week van Abydos plaats... Lees meer

December nieuwsbrief
Beste Hathor Heart Healing vrienden en vrienden van het House of life in Abydos Egypte,  De laatste maand van het... Lees meer

Abydos the great Healing Temple of ancient Egypt
We zijn blij dat we eindelijk het boek ‘Abydos the Great Healing Temple of ancient Egypt’ aan u kunnen introduceren.... Lees meer

Nieuwsbrief | Archief

stuur een bericht
Naam
Email
Onderwerp
© 2022 Hathor Healing B.V.
website gemaakt door simonchristiaanse.com