Geplaatst op 17 november 2020 door Yvon Taken

House of Life Healing Conference verplaatst naar 2022

Na de zeer succesvolle eerste House of Life Healing-conferentie in 2019 waren we blij om de tweede House of Life Healing-conferentie 2021 aan te kunnen kondigen, die zou hebben plaatsgevonden van 22 tot 28 februari 2021. Het zou weer een week van wereldwijde ontmoetingen en uitwisselingen zijn geworden. Voor elke gast geïnteresseerd in Egyptologie, kunst en oud-Egyptische geneeskunst zouden er ultieme kansen zijn geweest om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en kennis te delen.

Helaas heeft de COVID-19 pandemi ons gedwongen om de conferentie te verplaatsen naar 2022. Door de wereldwijde reisbeperkingen en de onzekerheden rondom de pandemi bleven de inschrijvingen uit. In goed overleg met onze gastsprekers en workshopleiders is daarom besloten de conferentie naar 2022 te verplaatsen. We zijn blij dat het team van gastsprekers en workshopleiders ook in 2022 wil blijven deelnemen aan het conferentieprogramma. Het programma zal daarom ongewijzigd blijven. 

De House of Life Healing Conference staat dan gepland van 21 februari tot 27 februari - 2022.De officiële opening is op zondagavond 20 februari.

Laten we hopen dat de wereld er in 2022 weer anders uitziet en dat het dan weer veilig is om weer vrij rond te reizen.

Geplaatst op 9 juli 2020 door Yvon Taken

Brood om van te Delen 

Nieuwsbrief Juli 2020

Twee nieuwsbrieven een maand na elkaar, dat moet wel echt nieuws zijn! Dat is ook zo!

Het eerste nieuws is dat het House of Life gelukkig weer geopend is. Het heeft sinds deze week het officiële gezondheidscertificaat van het Ministerie van Tourisme ontvangen. Het geeft aan dat het House of Life voldoet aan alle nieuwe eisen en regels betreffende het voorkomen van de verspreiding van het corona virus die door het ministerie zijn opgesteld en waaraan hotels moeten voldoen om weer open te gaan om gasten te mogen ontvangen.

Het tweede nieuws is om te vertellen hoe succesvol en hartverwarmend De Week van Abydos 2020 in Nederland is geweest. Ondanks en misschien wel dankzij de corona crisis werd het een prachtige week waarin niet alleen het onderwijsproject met twee kinderen kon worden uitgebreid naar nu dus 32 kinderen, maar kwam ook vanuit het niets zo leek het wel, een heel nieuw project van de grond.

Lees hierbij ons verslag.

Wie het dorp Abydos echt van binnenuit kent weet dat er diverse families wonen die het zo moeilijk hebben dat zij het verdienen om extra te worden ondersteund. We zien dagelijks op TV hoe op dit moment de economische gevolgen van de corona pandemie landen wereldwijd treft. Het zijn altijd de families die het al moeilijk hadden die het eerst worden getroffen en de gevolgen ervan direct ondervinden. Zo ook in Abydos. In stilte wordt er geleden want er is schaamte. In stilte wordt gehoopt op hulp van de naaste omgeving in anonimiteit.

Het zijn veelal de families bestaande uit zieke ouders, weduwen en hun kinderen die niet terug kunnen vallen op de inkomsten van een echtgenoot. De armoede, de gezondheidsproblemen en de vaak langdurige zorgen om de eindjes aan elkaar te knopen is een voedingsbodem voor depressies met als gevolg dat niet zelden het gevoel ontstaat dat ze tweederangsburgers zijn geworden.

Als Foundation House of Life hebben we ons hierover de afgelopen twee weken intensief gebogen. Structurele oplossingen zijn niet direct voorhanden. Daar zijn lange termijn sociale hulpverleningsprojecten voor nodig. Wat wel kan is direct hulp bieden om in de eerste levensbehoefte te voorzien. Dat hebben we gedaan en het is bijna magisch hoe het allemaal is gegaan.

Dit is het resultaat.

“Brood om van te Delen”

We zijn een beetje stil. We zijn stil uit verwondering, uit bijna sprakeloosheid en we zijn stil vanuit een diep gevoel van dankbaarheid. Wat kortgeleden als een project dat bijna als een bliksemflits vanuit het niets maar vanuit een diepe drang dat dit moest worden gedaan, werd geboren, lijkt het een project te worden die geheel door jullie op handen wordt gedragen. Door jullie donaties en medewerking laat de teller zien dat de Foundation House of Life Abydos op dit moment al 12 families niet tot het einde van dit jaar, maar tot eind juni volgend jaar kan laten meedoen aan het project “Brood om van te Delen”!! Ongelofelijk wat mooi!

Voor wie het nog niet weet. Het project “Brood om van te Delen” is een project dat ervoor zorgt dat zeer arme families uit Abydos, veelal weduwen met hun kinderen en families met zieke ouders, voorzien worden van het meel waarmee het dagelijkse brood kan worden gebakken. Een zak meel van 50 kg kost rond de € 11, – of $ 12, –. Daarmee kunnen deze families twee weken lang hun brood van bakken. 

Wat nu gaande is laat zien dat we elkaar wereldwijd kunnen dragen. Dat we met elkaar kunnen bouwen aan een betere wereld. Denk niet: “ Armoede en tekorten, dat zal mij nooit overkomen!” Het kan je wel overkomen en het kan je zomaar overkomen! Het leven met haar omstandigheden kan genadeloos toeslaan! Als dan juist op die momenten wanneer je het echt niet meer weet er mensen zijn die je willen helpen dan is dat een zegen zonder schaamte want Delen van het Brood dat je hebt zorgt op een heel ander niveau voor een creatie kracht die zijn weerga niet kent! Een creatie kracht die komt vanuit ons allen!!

We zijn een beetje stil. We zijn stil uit verwondering, uit bijna sprakeloosheid en we zijn stil vanuit een diep gevoel van dankbaarheid dat we met ons allen werken aan “Brood om van te Delen”.

De Foundation House of Life Abydos draagt er zorg voor dat iedere graankorrel die wordt geoogst de juiste bodem vindt voor een beter leven. Iedere € 11, – zorgt ervoor dat een Egyptische familie in Abydos ruim twee weken lang “Brood heeft om van te Delen”.

St. Foundation House of Life IBAN: NL 94 Rabo 0111 3988 86 BIC: RABONL2U

Dank jullie wel Foundation House of Life Abydos.

Met deze prachtige actie sluiten wij deze extra nieuwsbrief af. De foundation blijft zich onvermoeibaar inzetten om er te zijn voor de arme inwoners van Abydos. Houd svp de website in de gaten. De komende tijd werken we aan onze Foundation House of Life donatie button op de website zodat doneren nog gemakkelijker wordt en publiceren we een overzicht van de projecten waar wij ons als foundation graag voor in willen zetten en waaraan de families uit Abydos die hulp behoeven aan deel kunnen nemen.

Geplaatst op 7 juni 2020 door Yvon Taken

Deelname op basis van vrije giften 

Corona crisis & De Week van Abydos Juni nieuwsbrief 2020

De Week van Abydos 2020,

We hadden ons er al bijna bij neergelegd dat er in 2020 in Nederland geen Week van Abydos plaats zou kunnen vinden. De afgelopen maanden zijn door de wereldwijde corona crisis zeer intens geweest. Het zijn maanden geweest waarin vele beslissingen moesten worden genomen. Het heeft ervoor gezorgd dat alle plannen nagenoeg voor dit jaar zijn bijgesteld. Ook Egypte zit sinds 19 maart in een lockdown. Voor het House of Life betekent het dat het tijdelijk gesloten is. De vele gecancelde verblijven hebben financiële gevolgen voor het House of Life maar ook gevolgen voor de mooie ontwikkeling waarin het House of Life zat. Alles is tot stilstand gekomen. Het voelt heel verdrietig. 

Voorzichtig worden nu de eerste hotels in de badplaatsen aan de Rode zee en het binnenland weer geopend. We hopen dat over twee weken het House of Life weer geopend kan worden. Het is nog onduidelijk wanneer Egypte ook weer buitenlandse toeristen toelaat en wanneer de Nederlandse overheid Egypte als veilig genoeg beschouwd om naar toe te reizen. 

Zoals overal op de wereld heeft de corona crisis gezorgd voor grote economische gevolgen. Het zijn veelal de armsten die het eerste worden geraakt en het eerste de gevolgen ervan ondervinden. Zo worden ook de arme families in Abydos geraakt. Meer dan ooit is de hulp van de Foundation House of Life gewenst om hulp te bieden waar het kan. We zijn blij en trots dat ons dat ook telkens weer lukt! Dat u als donateur ons trouw blijft met een maandelijkse, periodieke en of jaarlijkse bijdrage zodat wij ervoor zorgen dat wij dertig families uit Abydos kunnen helpen daar waar nodig is en wat in ons vermogen ligt. Wij zijn u als donateur daarvoor oprecht dankbaar! 

Naast het acitiviteitenprogramma die wij tijdens De Week van Abydos aanbieden en waaraan iedereen kan deelenemen, bieden wij als dank onze vaste donateurs op zaterdag 20 juni in de natuurtuin van Sjef en Yvon Taken Muldersweg 3 in Ruurlo een speciale en gratis donateursverwendag aan. Deze dag zal om 11:00 u beginnen met een welkom en koffie/thee en taart en wordt bijgepraat wat de foundation het afgelopen jaar heeft kunnen doen. 

Om 13:30 u. volgt er een interresante lezing verzorgd door Marianne en Wim Roskam over de Akaija. De Akaija is een sieraad en een healing tool. Ze is ook een harmonisator van energievelden. Het is bovendien gerelateerd aan een oeroud ontwerp dat de gehele Aarde omvat en is verankerd in krachtplaatsen en reusachtige stenen. Wim Roskam zal vertellen hoe hij tot de ontwikkeling van de Akaija is gekomen en hoe je het sieraad in kunt zetten. 

We vervolgen de dag met het maken van muziek. 

De dag zal eindigen om 18:00 met een gezamelijke maaltijd en een drankje om het vuur.

Ben je geen vaste donateur maar wil je wel bij deze dag aanwezig zijn dan ben je ook van harte welkom. Met jouw vrije gift na afloop hopen we dan tezamen met alle andere giften hulp te bieden aan de arme families in Abydos. 

Ben je al enthousiast geworden en wil je je opgeven, stuur ons dan een bericht. Wil je ons financieel helpen, ieder gift is welkom op het volgende bankrekening nummer: 

St. Foundation House of Life IBAN: NL 94 Rabo 0111 3988 86 BIC: RABONL2U 

Onze hartelijke dank….

Email: foundation@houseoflife.info

De Foundation House of Life Abydos heeft de ANBI Status. 

Wij nemen alle afspraken in acht die we als samenleving met elkaar hebben gemaakt inzake het corona virus. Om die reden kunnen wij niet meer dan dertig bezoekers ontvangen en is opgave noodzakelijk.

Wij hopen u van harte welkom te heten op één van de workshops en activiteiten en op de donateursverwendag.   

Uw gastvrouwen tijdens deze dag zullen zijn Annelies Bastian en Yvon Taken. 

Meer nieuws

December nieuwsbrief
Beste Hathor Heart Healing vrienden en vrienden van het House of life in Abydos Egypte,  De laatste maand van het... Lees meer

Abydos the great Healing Temple of ancient Egypt
We zijn blij dat we eindelijk het boek ‘Abydos the Great Healing Temple of ancient Egypt’ aan u kunnen introduceren.... Lees meer

Welkom op de geheel vernieuwde Hathor Heart Healing website
En dan is er zo maar een geheel vernieuwde Hathor Heart Healing website omdat de oude website het twee week geleden plots... Lees meer

Nieuwsbrief | Archief

stuur een bericht
Naam
Email
Onderwerp
© 2020 Hathor Healing B.V.
website gemaakt door simonchristiaanse.com