dankbaar voor het vertrouwen 

Verblijfservaringen

Vele gasten hebben we de afgelopen 15 jaar in het House of Life mogen verwelkomen en hebben we mee mogen werken. Eerst in het oude House of Life en sinds 2015 in het huidige prachtige hotel annex healing centrum House of Life. Heel veel ervaringen zijn opgedaan. Tot op de dag van vandaag zijn wij dankbaar voor het vertrouwen dat wij van onze gasten hebben gekregen. Tot op de dag van vandaag zijn wij dankbaar voor alles wat wij ook van hen hebben mogen leren en wat wij weer inzetten om onze toekomstige gasten bij te staan. Dit is een oneindig wederzijds leerproces...... 

Op deze pagina hebben wij de ervaringen van onze gasten door de jaren heen verzameld. Ze geven je een inkijk hoe de verblijven en de programma's in het House of Life door de jaren heen zijn ervaren. Ze geven een inkijk hoe de workshops in Nederland zijn ervaren. We beginnen in 2009 en eindigen in 2023. We wensen je veel leesplezier........

geweldige ervaring met heel veel bijzondere indrukken 

Ancient Egyptian Healing 2009

Gedurende drie weken heb ik kennis mogen maken met Ancient Egyptian Healing. Een geweldige ervaring met heel veel bijzondere indrukken. Veel gezien van het oude Egypte; afgewisseld met allerlei inkijkjes in het huidige Egypte en hoe de mensen daar nu leven. Ik heb mogen genieten van de mooie samenwerking tussen Yvon/Aset en Horus. Aset, als de liefdevolle muzikale Nederlandse vrouw met een prachtige stem, wiens hart in Egypte lijkt te liggen en waar ze helemaal thuis is. Horus met de verrassingen, die hij iedere dag weer voor ons in petto had; de afwisseling in hoe hij zijn persoon gestalte gaf. Het ene moment als Egyptenaar; het volgende als meer westers georiënteerde man; altijd vol humor en met een ongekende bescheidenheid; last but not least in de persoon Horus, tijdens rituelen en inwijdingen. Diep respect voel ik voor zijn ‘zijn’.. Ik voel me een bevoorrecht mens, dat ik ze heb mogen leren kennen. Zij hebben er voor gezorgd, dat ik mijn persoonlijke link met Ancient Egyptian Gods duidelijk heb mogen krijgen; waardoor inzicht in eigen processen ontstaat.

Met het voornemen, de verbinding met eeuwenoude kennis en de energie van Thoth in mijn praktijk te mogen uitdragen onderteken ik graag als één van de vrienden van het House of Life!”

Ita Koning Nederland 

verstilling & eerbied, betrokkenheid bij ieders proces 

Course Ancient Egyptian Healing 2009 

Een dagboekverslag...

De bergen rond de Vallei ver Koningen zijn als zandsculpturen. In een moment van stilte spreken zij tot eeuwenoude gevoelens.  

Aankomen in Abydos. Een huis aan een plein midden in het dorp: The House of Life. Het is al donker. Vanaf het dakterras kijk ik op de verlichte tempel van Sety I waar ik de komende weken veelvuldig zal mediteren. De kinderen buiten zwaaien en roepen naar boven hun welkom, terwijl ik de dorpssfeer opsnuif en me eraan overgeef. Het geroezemoes van avond geluiden, de oproep tot gebed vanaf de minaretten, het ge-ia van de ezeltjes, toeterende auto’s, onverstoorbaar voort sjokkende kamelen, blaffende honden, overal mensen. Voor drie weken het soms heftige en altijd fascinerende straatbeeld. Ben ik in een bijbel verhaal binnen gestapt?

Thuiskomen in de tempel. Op blote voeten. De zachte, lauwe steen neemt me op. Ik verken de tempel door binnen langs haar grenzen te lopen,van kapel naar kapel. De ene ruimte voelt licht, de andere zwaar; de ene kapel geeft rust, de ander onrust. Op eigen wijze zullen zij mij iets van hun verhaal vertellen. Vaak voel ik bij het binnentreden verstilling en eerbied. En achter de tempel het Osirion; een heerlijke en heilige plek aan de rand van de woestijn om te mediteren, te luisteren naar de vogel geluiden, me te koesteren in de zonnewarmte.

Na op onze eigen wijze deze tempelplek te hebben verkend, geeft Yvon ons informatie over de tempel die me sprakeloos maakt……Na Luxor en Karnak is dit dan ook mijn eerste intiemere kennismaking met de oude Egyptische cultuur. Het raakt me diep en zal dat nog vele malen doen deze weken.

Gegiechel en gelach bij het passen van onze jalllabija’s. Eerst onwennig voor mijn westerse kijk, wordt het al gauw een veilig, vrij en krachtig gevoel om mijn jallabija aan te doen en naar de tempel te lopen om te mediteren.

We mediteren ‘s ochtends op onze eigen manier en eigen gekozen plekken in de tempel of het Osirion. ‘s Middags gebeurt dit met begeleiding van Horus en Yvon. Beelden komen en gaan tijdens de meditaties. Wonderbaarlijk! De middagmeditatie sluiten we af in de Hall of Hope met een schitterend klankconcert door Yvon of samen (boven)tonen zingen. Soms ligt één van ons in het midden; een zeer bijzondere, indringende ervaring. Er wordt veel gezongen in de “House” bij gitaar en zang van Yvon.

In het House of Life maken we diverse maken we diverse oude Egyptische reinigingsrituelen mee, krijgen massages en voetbaden met pure oliën en in de tempel zijn we bij de eerste initiatie van twee van onze groepsleden die de opleiding tot Ancient Egyptian Healer volgen. Elke paar dagen hebben we een individueel gesprek met Horus en Yvon over onze ervaringen, onze meditaties met de beelden, gedachten en gevoelens. Verhelderende, rijke gesprekken. De betrokkenheid van de groepsleden bij ieders proces is speciaal. We delen in elkaars persoonlijke ontwikkeling en respecteren ieders eigenheid.

Onze uitstapjes zijn afwisselend, veelzijdig en boeiend. De tempels van Karnak en Luxor, de souk, de tempels van Hatsjepsoet en de tempel van Hathor in Dendera. Het bezoek aan het alabast-atelier, de weverij, de suikerfabriek, de vele Egyptische thee en koffie tentjes en eethuisjes….

‘s Avonds komt het leven pas echt op gang. In de straatjes wordt volop gehandeld. We komen door Horus op plekken waar toeristen niet vaak komen. Zo rijden en lopen we door het echte Egyptische leven. Kleurrijk en druk, zeer indringend en toch zo eenvoudig. Armoede maar geen honger.

Met onze bus en eigen chauffeur rijden we door de woestijn naar El Minja. Wat een immense wereld. Tombes diep in de bergen waar we mediteren. We bezoeken het gebied van Achnaton en Thoth, het paleis en de tempel van Nefertiti. We zien tekeningen uit het Egyptische dodenboek, de mummi van Isidora, een waterput.

Wat een geweldige indrukwekkende reis is dit geweest. 

Ineke van Sterkenburg Nederland 

De drie weken waren precies lang genoeg om dit proces te ervaren en te integreren.

Hathor Healing Retreat 2009

“Als nuchtere Hollandse mevrouw heb ik deze spirituele reis naar Egypte gemaakt samen met vriendin Angela. De groep bestond uit 7 ! mensen. Ieder met een eigen doel. Mijn doel was om mijn spiritualiteit een stimulans te geven; ik was door nare privé omstandigheden wat ingedut.

De warmte en intense betrokkenheid van Horus en Yvon zorgden ervoor dat ik me weer durfde te openen voor mijn talenten. Anders gezegd: het afstoffen van de BA (ziel) en me in balans laten brengen van de KA (ego, persoonlijkheid, aura). Dit proces verliep door middel van meditaties, rituelen, massages en gesprekken. De drie weken waren precies lang genoeg om dit proces te ervaren en te integreren.

Eerst kwam er een heleboel oud zeer los, dat gaf me weer de ruimte om mijn ‘Gifts’ beter te gaan gebruiken. Om de drie dagen vond er een evaluatie plaats met Horus en Yvon. Horus ging iedere nacht naar de woestijn naar de Gab, een krachtplek, om op al de vragen van ons te mediteren en enorme wijsheid te ontvangen. De antwoorden waren vaak verrassend helder en juist.

Om ons te ondersteunen gaf Yvon regelmatig klank-healings in de tempel. Massages en hete voetbaden! Wel spartaans, maar met veel humor en saamhorigheid van de groep werd iedere ‘nauwe doorgang’ een proef om trots op te zijn.

Heel veel dank hiervoor. De innerlijke reis was onvergetelijk.”

Thea Tump Nederland 

Het gaat zo wonderlijk goed met mij 

Hathor Healing Retreat 2009 

Ergens halverwege 2009 ging het zo slecht met mij, dat ik het universum in riep “HELP”. “slecht” betekent, dat ik moeilijk kan staan en lopen, mijn lijf zich spastisch beweegt, dat ik de controle over mijn lijf kwijt ben en vooral ook het vertrouwen in mijn lijf kwijt ben. Diezelfde dag belde ik de altijd bezige Yvon op die ik al heel lang niet gezien of gesproken heb. Yvon is juist die dag vrij en we kunnen tijd vrij maken voor koffie. Ik ben op mijn scootmobiel naar Yvon gereden en Yvon heeft voor mij een prachtig verhaal over haar Egypte, Haar Abydos en haar besluit om te investeren in house of life en het organiseren van reizen. In eerste instantie ben ik sceptisch en gingen bij mij heel toepasselijk de hakken in het zand. Toch neem ik de folder mee en laat het zinken. Diezelfde dag nog, dringt het tot mij door dat dit een antwoord op mijn “HELP” is! Ik bel Yvon op en vertel mee te willen gaan. Maar kan dit ook met rolstoel? Geen probleem, er zijn altijd oplossingen. Mijn spirituele reis is begonnen!

Doordat ik zelf slechte ervaringen heb met rolstoelen en zand, besluit ik de rolstoel niet nodig te willen hebben. Er gebeurt al iets met mij vanaf het moment dat ik me opgeef voor deze reis. Ondertussen heb ik ook contacten gelegd met Horus en Yvon, ik verheug me erg op de reis en Yvon vraagt of het ook zonder rolstoel zou kunnen, want dit is toch niet gemakkelijk. Zo leuk dat ze dat vroeg, want er werd aan gewerkt. Ik kreeg van Horus al een hele bijzondere mail, over deAncient Egyptische kijk op het ziele leven en de strijd/balans tussen de BA en de KA. Dit is nog niet gemakkelijk. De Ka is de ziel die graag terug wil naar de aarde en de Ba is de ziel die er altijd is, die overblijft als je lichaam al gestorven is. Bij mij had de Ka het helemaal overgenomen en zorgde er op deze manier voor dat mijn Ba niet uit de voeten kon. Letterlijk zei ik in die moeilijke tijd vaak, “het lijkt wel of alles wat ik graag wil, niet mag of niet lukt” Mijn Ka was dus de baas geworden, en hierin moest de balans terug gevonden worden. En ik ben nog niet eens in Egypte..!

De reis was dus al lang begonnen voordat we in Amsterdam op het vliegtuig stapten! Dan komen we aan in Luxor en staat Horus ons op te wachten, in de heerlijk warme Egyptische avondlucht. Zo’n bijzonder moment..! Een heel veilig gevoel was dat. Een warme deken om mijn pijnlijk en vermoeide lijf. Het hotel was prima, de bazar was bizar en grappig tegelijk. Mijn eerste ervaring met bieden en afdingen. Het duurt een paar dagen, maar dan durf ik het ook! Iedereen had er plezier om en probeerde zich er op mijn “vriendelijke”verzoek niet mee te bemoeien.

De volgende dag gaan we naar de vallei der koningen. Nooit verwacht dat het er zo uit zou zien. In mijn herinnering of fantasie, was het niet zo netjes maar het was natuurlijk zo gemaakt voor de toeristen. Om de een of andere reden moest ik de tombe van toetangamon zien. Hier ben ik alleen in geweest. Ik weet niet waarom, maar ik werd daar overmand door emoties. Heel verdrietig en ook angstig werd ik daar. Helaas was er nogal een opdringerige bewaker, die wat laat door had dat ik wilde voelen en niet zo geïnteresseerd was in zijn verhaal. Later op de thuisreis, zag ik nog een boek over hem en weer diezelfde verdrietige emoties. Dan gaan we naar Abydos, een hele reis, maar die gaat vlug voorbij er is veel te zien, en ik begin erg het gevoel te krijgen dat ik weet waar ik heen ga en weet wat ik wil. Dat is voor mij een nieuw gevoel. In Abydos voel ik me direct thuis. Heerlijk zo’n huis waar het lekker gemoedelijk is en allemaal niet volmaakt en zoals het hoort. Maar het is er goed en we worden zo liefdevol ontvangen. Dan neemt Horus ons mee naar de tempel en achter de tempel in de schaduw vertelt Horus het verhaal over Osiris, en ik was verkocht, deze plek hier waar alles samen komt, dit is mijn verhaal, dit is wat ik altijd al weet, altijd al gelooft heb, het bestaat! De dromen die ik als kind al had over grote kerken” met hele dikke zuilen alles klopt.

In de tempel is een plaats waar ik me zo thuis voel, dat ik het gevoel krijg mijn hart uit te storten en ik kan het niet tegen houden, alle tranen komen eruit vanuit het diepste van mezelf, van wie weet hoeveel levens wel niet. En daarna voel ik me prima. Er is niet een speciale tempel, het is alsof alle goden mij even welkom heten, ik voel me bij iedereen prima. Ik voel het verschil zo gauw ik over de drempel stap, heel bizar Ik leer daar voor mezelf te kiezen. En ontdek achter mijn eigen keuze te mogen staan en er niet mee bezig te zijn wat de anderen er van vinden, want dat weet je niet en is aan hun. Ik leer het te zeggen als ik het ergens niet mee eens ben of niet zie zitten. Gewoon door de situaties die er zijn. Ik leer ook dat ik niet tegen iedereen aardig hoef te zijn. Want mijn gedachten gaan met die aardigheid aan de haal en daar heb ik dan weer last van. Onvoorstelbaar hoeveel je leert, en het gebeurt gewoon. De eerlijkheid van Horus en Yvon hierin is geweldig.

Wat me ook erg bij is gebleven, dat sterke gevoel, dat ik precies wist, hier moet ik naar toe, nu moeten we weer verder, nu is het klaar. Dat is normaal niks voor mij, ik twijfel en blijf vaak overal hangen, maar daar was het of iets sterks in mij wakker was geworden en gewoon de zaak over nam.

Mijn lijf doet het prima, heb geen last van spasmen of moeheid. Het gaat zo wonderlijk goed met mij, dat ik zelfs mijn medicijnen vergeet en later op advies van Horus zelfs mee stop. Ik voel me echt iemand die opstaat, zijn bed opneemt en wandelt. Mijn Ka spartelde nog wel flink tegen, want als er iets gebeurde wat ik graag wou, dan gebeurde er iets in mijn lijf en werkte mijn lijf mij tegen. Daar stop tegen zeggen was nog een hele klus. Vooral het dus wel doen. Normaal zou je zeggen, luister naar je lichaam. Voor mij werd dat helemaal anders en is mijn lichaam een dwaalspoor. Ik heb op een heel andere manier leren luisteren. En vooral heel anders leren reageren. In het land van Thoth voel ik me helemaal op mijn gemak en ook daar weer zo het gevoel te weten waar ik moet zijn en dat ik er vaker geweest ben. Ik heb iets met de baboon , het is goed om van Horus te horen dat ik bij Thoth hoor en eerder als Hero Tiep gewerkt heb. Door te horen hoe zij leefden, valt mijn leven van nu volledig op zijn plaats en begrijp ik mezelf, dat ik ben zoals ik ben. En het klopt dus dat ik me bij alle goden thuis voel. Ondertussen is het al weer wat maanden later en ben ik terug uit Egypte. Hoe langer ik thuis ben hoe blijer ik word dat ik dit besluit genomen heb en deze reis gemaakt heb. Langzaam maar zeker snap ik steeds beter hoe het werkt met de Ba en de Ka en ik voel me vooral zo gelukkig! Hoe ik het precies moet noemen weet ik niet, er is gewoon geen goed woord voor heel bijzonder. In oktober ga ik beginnen met de opleiding voor ancient egyption healer en ik verheug me er nu al op. Om iedereen weer te zien, de heerlijke warmte, en vooral om nog meer te leren en te zijn in de tempel van Abydos, en het Osirion waar ik me zo thuis voel.

O ja, ik zou het bijna vergeten, maar de rolstoel en de scootmobiel heb ik niet meer nodig, en elke wandeling die ik maak is voor mij een geschenk. Yvon en Horus heel erg bedankt!

Jozé Weultjes Nederland 

Ik kreeg de moed om de rolstoel en de scootmobiel de deur uit te doen

Zand healing behandelingen  

Persoonlijke ervaringen van Jozé Weultjes over haar zandhealing 2010 – 2011- 2012 – 2013

Ik ben Jozé Weultjes, sinds 2003 ben ik ziek geworden. Ik kreeg een soort Tia waardoor ik onder behandeling kwam van een neuroloog en deze ontdekte dat ik spastisch was en de oorzaak zat waarschijnlijk in de familie (ADCA). Hier was dus niets aan te doen en ik zou alleen maar achteruit gaan, daarnaast was ook de diagnose fibromyalgie vastgesteld door een reumatoloog, allemaal aandoeningen waar niets aan te doen is. Vijf jaar later gebruikte ik reeds een scootmobiel en nam ik bij gelegenheden waar ik van tevoren van wist ” hier moet je bij lopen” de rolstoel mee. Ik kon nog wel lopen, maar het duurde allemaal lang en ging langzaam. Voor mijn werk was ik helemaal afgekeurd. Vooral omdat ik ook erge concentratiestoornissen had.

Via Yvon Taken (Aset) kreeg ik te horen over Abydos, de tempel van Sety I en de bijzondere healingen die plaats vonden in Abydos Egypte. In eerste instantie was ik erg sceptisch en had echt zoiets van “zoiets kan toch ook in Nederland”. Omdat ik het universum om hulp had gevraagd, heb ik erop gegokt dat dit misschien het antwoord was.

Ik ging naar Egypte met alle argwaan die een mens maar kan hebben. Hoe verbaasd was ik, dat ik daar de plaats vond waar ik Thuis kwam. Horus en Aset (Yvon Taken) hebben met alle respect voor mij gewerkt en ik heb de kans gekregen om anders met mijn ziekzijn en mijn lichaam om te gaan,en vooral de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Ik leerde dat er in mijzelf een kracht is die mij beter kon maken en het werkte.

Twee maanden na mijn Egypte reis moest ik voor controle naar de neuroloog.Er was nog steeds een spasme, maar ik was zoveel sterker geworden dat ik er geen last meer van had. Ik kreeg de moed om de rolstoel en de scootmobiel de deur uit te doen. Werken mocht nog niet, omdat de arts toch bang was voor een terugval.

Het jaar daarop ben ik weer naar Egypte/Abydos gegaan, nu voor een zandhealing. Dit vanuit een gevoel dat het goed voor mij zou zijn. Een paar maanden na mijn eerste reis begonnen langzaam de pijnklachten (fibromyalgie) terug te komen, en ik wilde er gelijk wat aan doen voordat het erger zou worden. Er waren mensen die zeiden “joh dan kun je toch ook naar een sauna”, maar nu weet ik dat dit niet te vergelijken is met een sauna! Ik werd verdacht van een ziekte aan mijn kleine hersenen, ACDA, en ook dacht men dat ik fibromyalgie zou hebben. In ieder geval kon ik moeilijk lopen en had ik altijd pijn en veel last van spasmen. Dit wilde ik niet weer! Dus besloot ik te gaan voor een zandhealing.sandtreatment6 joze

Het was wel spannend, want rond 5 of 6 uur ‘s middags komt een auto voorrijden en word je naar de woestijn gebracht waar met veel aandacht de juiste plek wordt uitgezocht en het juiste zand. Met dezelfde liefdevolle aandacht word je dan in het zand ingegraven. Dit vond ik heerlijk, ik wist niet dat ik zo koud van binnen was. Het was 43 °C buiten en het zand voelde heerlijk aan om mijn lichaam, gewoon zo’n lekkere warme deken. Dan begint langzaam aan een proces op gang te komen wat van alles met je gaat doen. Persoonlijk kwam ik in een diepe meditatie terecht waarin ik visioenen kreeg die duidelijkheid gaven over het proces waar ik nu in zat. Ook begon ik mij dingen te herinneren uit vorige levens. Mijn lichaam reageerde heel heftig, ik was volledig de kracht in mijn armen en benen kwijt en ik dacht eerst “dit komt nooit meer goed!”

Naderhand werd er heel goed voor mij gezorgd, al was ik volledig in opstand en in de war. De volgende dag rond 5 uur weer naar de woestijn, er was een nieuwe plek met nog beter zand gevonden. Nog steeds had ik nadien moeite met opstaan, maar ik was niet meer de kracht in mijn armen en benen kwijt. Het was zo dat ik na elke behandeling beter zelf uit het zand kon komen, ik voelde mijzelf sterker worden. Ook werden de behandelingen nu aangevuld met intense massages in het House of Life door Horus en Aset. Ik kreeg olie mee naar huis om hier thuis mee door te gaan.

Vier jaar later ben ik nog steeds klachten vrij, ik gebruik totaal geen medicatie meer en ik ben vol energie. Mijn been is nog spastisch, maar ik heb er geen last meer van, omdat ik veel sterker ben. Ik ben enkele kilo’s kwijt geraakt en deze zijn er zonder dat ik erop let nog steeds af. Als ik nu een dag druk ben, herstel ik zo weer. Ik heb geen enkele morgen gehad dat ik mijn benen en armen niet meer voelde. Ook heb ik 2 vierdaagses gelopen, in Barchem 4 keer 20 km en in Nijmegen 4 keer 40 km. Daarnaast heb ik een tocht van 80 km gelopen. Dit had ik eerder nog niet kunnen bedenken, vroeger deed ik een uur over 500 meter als ik een slechte dag had. Inmiddels zijn de rolstoel en de scootmobiel al lang de deur uit.

Wat in Abydos gebeurt helpt echt. Mijn artsen zijn allemaal enthousiast en noemen het een spectaculaire verbetering. Helaas wordt het nog niet vergoed door de verzekering, omdat de kuurreizen uit het pakket zijn gehaald. Ik hoop dat men zich bedenkt en het er weer in komt, want ik ben ondertussen een veel goedkopere cliënt geworden. Het is zelfs zo: de kuurreis is goedkoper dan alle jaarlijkse kosten die ze anders voor mij zouden maken. Ook de aanpassingen van onze woning zijn niet doorgegaan, de traplift hoefde niet te komen.

Mocht je meer willen weten, dan kun je via Aset contact met mij op nemen.

Jozé Weultjes Nederland 

altijd was er iemand in de buurt die je liefdevol hielp, voor je zong of met je praatte.

Zand healing behandeling 

Mijn verblijf in Abydos Egypte. Verslag van de Hathor Health Sandtreatments door Antje de Groot. 2012

Nu het hier in Nederland winter is, het guur is en hagelt, gaan mijn gedachten dikwijls terug naar afgelopen zomer toen ik bij 47 °C (het is een fijne droge warmte) in het zand in de woestijn van Abydos lag voor een zandhealingkuur. Kuren in Egypte doe je in een speciaal soort zand en in de woestijn van Abydos kun je deze speciale zandsoort vinden. De mineralen in het zand gecombineerd met de warmte hebben een krachtige uitwerking op het lichaam en zijn heilzaam voor reumatische aandoeningen, spierklachten en overgewicht. Het reinigt fysiek maar zeer zeker ook mentaal en spiritueel.

Tegen 5 uur in de middag gingen we met de auto naar de woestijn waar medewerkers van het House of Life de vorige dag al een kuil hadden gegraven en dus het zand 24 uur in de zon opgewarmd was. We gingen in het zand liggen en werden met een laag zand toegedekt. Een paraplu boven ons hoofd en een shawl om de haren, zo bleven we een uur in het zand liggen. Was er een vlieg of lieten we een traan, was het lastig om het vol te houden, altijd was er iemand in de buurt die je liefdevol hielp, voor je zong of met je praatte.

Na het uur gingen we uit het zand, kregen we een wollen deken om want je gelooft het niet, wat is het bij 47 °C koud als je uit het zand komt. We dronken telkens 3 glazen kruidenthee en dan terug naar het House of Life om te douchen en te rusten.

Overdag werden er massages met pure etherische oliën aangeboden en ‘s avonds mint voetbaden met halfbar kruiden.

Een uur in het zand heeft meer effect dan een hele dag sauna. Na de eerste keer was ik zwaar vermoeid toen ik uit het zand kwam door de veelheid aan gifstoffen die vrij kwamen…en wat een verschil toen ik de laatste keer uit het zand kwam, fit, vrij en opgeruimd. En nog mooier hoe zichtbaar bij thuiskomst het resultaat door anderen werd opgemerkt.

Twee jaar later ben ik nog steeds pijnvrij, zonder pijnmedicatie en ook heb ik geen medicatie meer nodig voor astma en diabetes. Elk diabetescontrole is goed en mijn gewicht en omvang zijn nog steeds sterk gereduceerd.

Inmiddels heb ik ook de Opleiding Ancient Egyptian Healing gevolgd en afgerond. Ik ben zoveel krachtiger geworden!

Antje de Groot

Deelnemen aan deze retraite was een wonderlijke, ontroerende en ook verrassende ervaring

Hathor Healing Retraite 2012

Abydos is een van mijn favoriete plaatsen van heel Egypte en het was altijd mijn wens om daar langer te verblijven. De laatste decennia heb ik veel kennis vergaard over het Oude Egypte. Maar sinds 2007 is er een verlangen om dieper te gaan en de echte waarheid erachter te voelen. Dus ik was echt verheugd toen ik het House of Life in Abydos vond. Terwijl ik net met pensioen was gegaan in augustus 2012, werd de Hathor Retraite onder begeleiding van Horus en Aset een inwijding in een nieuwe cyclus.

Deelnemen aan deze retraite was een wonderlijke, ontroerende en ook verrassende ervaring. Onder de supervisie en deskundige begeleiding van Horus en Aset was ik in staat om de energie van de Goden en Godinnen in de tempel van Seti I te voelen, en hoe dit in mijzelf resoneerde. Het mediteren in de kapellen en hallen van de tempel helpt mij om erg diep te gaan; lang vergeten en onderdrukte gevoelens en emoties kwamen naar boven en werden geheeld. Een van de meest ontroerende ervaringen was het ontdekken van de reden van een diep verdriet dat ik decennia met mij had meegedragen. Het helen van dit verdriet was een ervaring die mijn leven heeft veranderd. Ik ontving heel duidelijk beelden en boodschappen. Elke avond had ik een persoonlijk gesprek met Horus en Aset waar we mijn ervaringen bespraken en op welke manier ik deze in mijn leven kan integreren. Er werden rituelen gedaan om mij te ondersteunen, te beschermen en te sterken gedurende het proces en het vervolg ervan. Ik waardeerde ook heel erg de klankhealing sessies van Aset in het House of Life.

Abydos en het House of Life zijn prachtige plaatsen en boden de ruimte om mijn vermogens en kwaliteiten te ontwikkelen en mijn perceptie aan te scherpen. Er stond altijd ervaren personeel voor mij klaar en zij zorgden goed voor me. Ik ben erg dankbaar dat ik aan de Hathor Retraite heb deelgenomen. Ik werd gevoed en geheeld op ziels-, spiritueel en fysiek niveau. Ik kijk ernaar uit om opnieuw de mogelijkheid te hebben om deel te nemen aan een volgende retraite of workshop. Bedankt!!!

Leone Strizik Oostenrijk 

het is een fantastische innerlijke reis 

In de voetsporen van de oude Egyptenaren 

Zeven workshopdagen in Nederland 2015 

Vandaag De Zevendaagse cursus ‘ In de voetsporen van de Oude Egyptenaren hoe zij heelden en onderwezen’ van Yvon Taken afgesloten.

Het was een fantastische innerlijke reis. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar innerlijke groei in het spirituele zijn en onvoorwaardelijke liefde. De cursus is 1 keer in de maand en wordt in september weer herhaald. Binnenkort meer… Nu eerst even nagenieten.

Bedankt Yvon – Tineke de Graaf Nederland 

persoonlijke groei en ontwikkeling 

In de voetsporen van de oude Egyptenaren

Zeven workshopdagen in Nederland 2015 

Lieve Yvon,

Het zijn zeven intense dagen geweest met voor mij nieuwe informatie over het oude Egypte waar jij lieve Yvon…met héél veel passie over kon vertellen. 

Voor mij is het ook een héél persoonlijke groei en ontwikkeling geweest waarin ik ook een ‘dieper’ stukje onzekerheid en angst tegenkwam. En dit alles ondersteund door jou Yvon/Aset met alle liefde die jij in jou hebt. Het is een mooie en goede ervaring geweest die wij met z’n drieën hebben mogen delen!

De laatste dag was best bijzonder…..op het einde van de middag na de inwijding verscheen er na de buien een prachtige Regenboog.

Dank je wel lieve Yvon en Tineke!

Marleen Stevens Nederland 

Een reis om genezingservaringen uit vorige levens te begrijpen

Course Ancient Egyptian Healing 2022

Door Irene van den Oever Oprichter van de Mysterieschool in Nederland.

Mijn naam is Irene van den Oever. Ik ben de oprichter van de Sirius Mysterie school in Nederland. In dit verhaal wil ik mijn ervaringen met de Ancient Egyptian Healing cursus die ik in oktober 2022 volgde in het House of Life in Abydos met jullie delen. Hoe ben ik in Egypte terechtgekomen? Nou tijdens een meditatie in Nederland kreeg ik een berichtje. Het was een roeping van mijn ziel om naar Abydos te gaan. Mijn voornaamste doel was om mezelf op een heel diep niveau te genezen. Voor mij was de cursus een reis. Een reis om genezingservaringen uit vorige levens te begrijpen, op avontuur in diepe transformatieprocessen, begeleid en ondersteund door Horus en Aset van Abydos. Ze boden een veilige omgeving waardoor ik diep kon duiken. En het resultaat van de cursus is dat ik mij vernieuwd, herboren voel, zowel persoonlijk als spiritueel en dat mijn leven als healer en leraar in de Sirius Mysterie school op een veel dieper niveau veel beter aansluit bij mijn zielsmissie. De Cursus Oud-Egyptische Genezing kan je helpen een krachtige genezer te worden door een zuivering van je ziel, omdat het helen van het verleden je toekomst kan veranderen.

Irene van den Oever 

Ik wist alleen dat ik verdwaald was, ik kende mijn pijn, maar ik had geen verwachtingen over hoe ik ze kon genezen.

Course Ancient Egyptian Healing 2022

Abydos-ervaringen door Eleonora Vittorini Orgeas

In 2022 markeerde een bijzondere ontmoeting mijn lot: een persoon die ik toevallig ontmoette, vertelde me over een heel bijzondere plek in Egypte, precies in Abydos. Op dat moment werd ik nieuwsgierig en bekeek de website "House of Life" en één cursus in het bijzonder "resoneerde" met mij: Ancient Egyptian Healing, een genezingsreis in het land van de farao's. Het jaar daarop ging ik weg.

Gidsen en docenten

De eerste ‘gids & leraar’ die mij verwelkomde was Aset. Ze leidde mij en mijn reisgenoten door tempels en heilige plaatsen van het oude Egypte en wat mij opviel was de eerste indicatie die ze ons gaf: "voel de emoties die bewegen in elke plaats die we bezoeken". Dat was de bevestiging dat ik gelijk had. plaats. Ik arriveerde in Egypte met de last van mijn angsten, mijn twijfels, vol vragen over mezelf en mijn levensmissie. Ik deed een baan die mij niet bevredigde, ook al was het wat ik voor zoveel mensen had gestudeerd Ik was uit een reeks romantische teleurstellingen gekomen als gevolg van disfunctionele relaties met emotioneel vermijdende mannen. Ik droeg op mijn lichaam de 'plaag' van psoriasis die ik al vijftien jaar had. In dit alles, gedurende een paar jaar Jarenlang begon ik te begrijpen dat kunst de enige interesse was waardoor ik me levend voelde, maar ik wist niet of het deel uitmaakte van mijn levensmissie en hoe ik het in ieder geval kon bereiken.
De tweede ‘gids & leraar’ gaf mij nog een indicatie. Horus, zo heette hij, vertelde ons dat ze ons als gidsen en leraren specifieke praktijken en rituelen voor onze genezing zouden laten zien, maar WIJ moesten het werk doen, het interne werk. De basis van de Cursus vond plaats in Abydos, een uiterst heilige plaats met een zeer hoge energie, juist om ons, beoefenaars, in staat te stellen het werk te versnellen en de effecten van de beoefening te versterken.
Als ik mijn ervaring teruglees, kan ik zeggen dat ik een heilige reis heb meegemaakt, beginnend bij mijn hel, tot aan mijn paradijs, via mijn persoonlijke vagevuur. Alles in totaal 21 dagen, precies 7 dagen voor elke fase: 7 dagen voor 3 cruciale momenten, twee heilige getallen die elkaar ontmoeten. Dit bevestigt dat de zaak niet bestaat!

Vermogen om te 'zien'

Horus heeft het buitengewone vermogen om te ‘zien’, zozeer zelfs dat hij mij op foto’s ‘zag’ voordat hij mij zelfs maar ontmoette, en ook mijn nieuwe gezicht ‘zag’ toen ik in mijn paradijs aankwam. Vanaf het begin van de reis kwam ik in contact met mijn schaduwen, ik greep mijn interne knopen vast om te proberen hun oorsprong te begrijpen en ze definitief los te maken. Met Aset voerde ik meditatieoefeningen en rituelen uit, allemaal met één doel: genezen.
Eigenlijk wist ik niet wat ik precies moest doen, welke richting ik op moest. Ik wist alleen dat ik verdwaald was, ik kende mijn pijn, maar ik had geen verwachtingen over hoe ik ze kon genezen. Mijn gidsen en leraren lieten me mijn persoonlijke blokkade zien waarop ik me moest concentreren, maar het werk, het essentiële werk aan mij, had door mij moeten worden gedaan.

Emotionele visioenen

Maar in dat heilige logo waarin al mijn sensaties werden versterkt, kwamen signalen binnen in de vorm van ‘emotionele visioenen’ in de tempels en bepaalde gebeurtenissen die uit de buitenwereld kwamen. Die kleine schakelaars, die fundamentele momenten van verandering, leidden mij naar de uiteindelijke verlichting waarmee ik tot het besef kwam dat, ja, mij was verteld, maar dat ik mij nooit echt had geïnternaliseerd: ik had de macht en de verantwoordelijkheid over wat het zou betekenen. wat er in mijn leven gebeurde en vooral bij het eerste grote obstakel dat mijn pad al te lang blokkeerde. Als ik van daaruit aan mezelf had gewerkt, zou mijn innerlijke energie zijn veranderd en daarmee ook wat ik in mijn leven zou hebben aangetrokken.

Niet alleen. Aan het einde van de reis vertelden de Gidsen & Leraren Horus en Aset mij, na mij te hebben geobserveerd, dat ik het vermogen had om te genezen door middel van kunst en dat zij ook dicht bij mij zouden zijn in de dagen na mijn terugkeer om mij hierbij te vergezellen.

Nieuw begin. Het universum zorgde ervoor

Ik keerde dan ook naar huis met een grote rijkdom aan emoties en ervaringen en vooral met een groot bewustzijn waarvan ik in de praktijk echter niet precies wist hoe ik het moest gebruiken. Het Universum heeft het voor mij geregeld. Vanaf dat moment veranderde mijn leven, zonder ook maar één vinger uit te steken, bijna op zijn kop.

Een maand na mijn terugkeer naar Italië verloor ik plotseling mijn baan. Het was een zegen. Niet alleen. Een paar dagen eerder besefte ik dat de man met wie ik al een tijdje samen was, in werkelijkheid niet de goede en eerlijke persoon was die ik dacht. Hij was een geschenk uit de hemel.
Mijn eerste impact met deze eerste veranderingen was eigenlijk een grote schok, maar Aset dacht van niet. Haar reactie was: “Geweldig om dit te horen, het komt precies op tijd”. En inderdaad, zo was het.

Met de wetenschap dat ik als enige verantwoordelijk was voor mijn leven en een grote genezende macht over mij had, begon ik deze kansen met vertrouwen te omarmen en liet ik andere veranderingen toe.

Vandaag, een jaar later

Vandaag, een jaar later, doe ik werk waardoor ik volledig met kunst kan werken, die steeds meer ruimte in mijn leven in beslag neemt, ook door nieuwe en ondenkbare uitdrukkingsvormen. Na vijftien jaar genas de psoriasis die ik op verschillende delen van mijn lichaam had en die een weerspiegeling was van mijn diepgaande onvermogen om mezelf te uiten, plotseling met een zeker ongeloof van medische professionals. Bovendien ontmoette ik enige tijd na mijn terugkeer mensen met een spirituele ervaring die vergelijkbaar was met de mijne, sommigen zelfs met eerdere contacten met Egypte, en met wie ik oefeningen en meditaties beoefen om mijn genezingsproces elke dag voort te zetten, fysiek en intern. Eindelijk, een paar maanden geleden, heeft het Universum een jongen op mijn pad gebracht, een kunstenaar, met wie ik voor het eerst in mijn leven een gezonde relatie deel, gebaseerd op oprechte gevoelens en diep respect, twee dingen die momenteel mijn ziel voeden. welk pad deze relatie in de toekomst ook zal volgen.

luister naar jezelf en geef je hart een kans om zijn weg te vinden in je leven

In het licht van mijn ervaring kan ik alleen maar zeggen dat wat het Healing Center van het ‘House of Life’ reserveert voor degenen die zichzelf op het spel zetten een interne reis van fundamenteel belang is.
voor zichzelf. Het is geen punt van aankomst, maar het is slechts het begin van een nieuw pad, alleen als je de moed hebt om in contact te komen met je schaduwen en oude levensmechanismen in twijfel te trekken. Het is een diepgaand transformatieproces dat iemands Ziel in gang zet om diepe wonden te helen en in zijn volle potentieel te gaan stralen. Aset en Horus zullen je met liefde vergezellen op deze reis, zowel tijdens als na het proces, beginnend bij de magische plek van het oude Egypte. Ik probeerde mij voor te stellen wat ik kon doen: luister naar jezelf en geef je hart een kans om zijn weg te vinden in je leven.

EVO – Healing Artist Eleonora Vittorini Orgeas Italie 

The heights and depths we reached as a group together and individually were life changing!' 

Hathor Healing Voice 2022 

‘The best retreat I have ever been part of in my life! I cannot recommend this retreat enough. The heights and depths we reached as a group together and individually were life changing!' 

Finola McFadden Ireland

'Als je behoefte hebt aan voeding voor de ziel, dan zit je bij deze reis helemaal op jouw plek

Hathor Healing Voice 2022

'Als je behoefte hebt aan voeding voor de ziel, dan zit je bij deze reis helemaal op jouw plek. Qua organisatie, programma, leermomenten, kennis van het Oude Egypte, beleving, afwisseling en mooie muzikale momenten was het een top-reis. Ook het bezoeken van tempels en bijzondere plekken is ruim aanwezig. En dit alles onder de hartverwarmende en bezielende leiding van Yvon/Aset Taken. Ook het House of Life hotel met fijne kamers, zwembad en heerlijk eten en fijn bedienend personeel is een aanbeveling'. 

Angela Becht Nederland 

Ik verlangde meer achtergrond kennis, verdieping in het werken met de Healing Voice en dat heb ik gekregen

Hathor Healing Voice 2022

Mijn naam is Chantal, ik ben nu 42 jaar. 

Bij de House of Life (Horus van Abydos en Yvon/Aset Taken) heb ik de cursus Hathor Healing Voice gedaan, de allereerste die werd gegeven in september 2022. Ik werd het jaar daarvoor al geïntroduceerd met bijzondere klankervaringen in mijn praktijk. Al een lange tijd was ik op zoek naar wat dit nu precies was. Door Yvon/Aset leerde ik dat dit de Healing Voice is. 

Ik verlangde meer achtergrond kennis, verdieping in het werken met de Healing Voice en dat heb ik gekregen. De weken waren intens, we hebben ontzettend veel gedaan en de Spirits waren ons goed gezind, alles zat mee. De gehele reis was fantastisch verzorgd en Yvon/Aset is een absolute kanjer… niet alleen met haar kennis en ervaring in Egypte, ook het inzetten van de krachten, waar deze nodig zijn. We hebben veel gezien en konden ons verbinden met onze Healing Voice op magische plekken.

Ook Horus van Abydos had zijn input. Ik ben diep gegaan, heb genoten en heb nieuwe inzichten gekregen. Heb ontdekt hoe krachtig mijn Healing Voice is en met welke Goden ik ben verbonden. Alles is dieper ingebed en ook de Sisters met wie ik deze cursus deed… waren magisch. We waren een gemêleerd gezelschap met allemaal een eigen inbreng. Wederzijds respect, serieus maar ook veel gelachen. Er zijn tranen gelaten en diepe delen geheeld. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb meegemaakt en zo fijn, de bedding die Yvon/Aset (en Horus van Abydos) hebben ingezet in het prachtige House of Life… ongekend. Ik zou zo weer gaan om nog dieper te gaan! Heel erg bedankt Yvon/Aset en de prachtige medecursistes met wie deze reis nog mooier was.' 

Chantal Dorfel Nederland 

Het gevecht in mijzelf is gestopt en vrede is gesloten

Hathor Healing Voice 2023

Er is een nieuwe deur voor mij geopend! Het gevecht in mijzelf is gestopt en vrede is gesloten. Ik loop nu vol vertrouwen verder omdat ik weet dat ik volledig leef vanuit mijn hart en luister naar mijn eigen waarheid.

Leren over het oude Egypte en de oude Mysterie scholen in de meest heilige plaatsen van die tijd heeft mij duidelijk gemaakt dat ik op mijn manier wil bijdragen aan een wereld waarin deze kennis wordt herinnerd. Deze reis heeft me zo diep geraakt en het is zeker niet het einde maar eerder een nieuw begin. 

Mila Jade Kuppens België. 

De Hathor Healing Voice is in staat om iets uit te zuiveren in jezelf.

Hathor Healing Voice 2023

De Hathor Healing Voice is in staat om iets uit te zuiveren in jezelf. Ik geloofde er eigenlijk niet in maar het werkt Prachtig! Door Aset werden we gestimuleerd te zingen en werden we door onbekende velden en stadiums heen geleid waardoor we klik klik klik in aanraking kwamen met ons verdriet en onze pijn en we onze ziel konden bevrijden en helen. Daarvoor in de plaats kwam mijn blijdschap en mijn zelfvertrouwen terug in wie ik echt diep van binnen ben. We hebben onszelf en elkaar geheeld met onze Helende Stem. Ik hoop dat er nog vele Hathor Healing Voices zullen volgen.' 

Gotlind Freytag Duitsland. 

 

Mij heeft het nog dichter bij mezelf gebracht en ik voel nu veel sterker waar ik voor ben, hier, nu.

Hathor Healing Voice 2023

Het was een prachtige helende reis naar de krachtplekken van het oude Egypte, en heel diep naar binnen. Ik ben zo dankbaar Aset! Voor alles wat jij hebt gedaan en doorstaan om deze plek voor ons beschikbaar te maken, voor jouw enorme liefde  en de (fysieke en spirituele) bedding die je ons gaf om te groeien. Mij heeft het nog dichter bij mezelf gebracht en ik voel nu veel sterker waar ik voor ben, hier, nu. Ik ben diep geraakt door het samen zingen (en reizen, ontdekken, zwemmen, eten, spelen..), met prachtige wijze vrouwen op verschillende punten in hun fysieke leven. 

Manorama van de Panne Nederland. 

Ik wacht en volg in overgave waar het pad naar toe gaat en hoop in ieder geval van harte jou eens live te ontmoeten.

Online Course Ancient Egyptian Healing 2023

Lieve Yvon/Aset,

Dank je wel voor dit mooie en heldere verslag.

En bovenal veel dank voor dit prachtige traject waar ik in zoveel lagen geraakt ben, maar ook steeds meer innerlijke helderheid en rust krijg.

Het is heel wonderlijk hoe alle onrust van de afgelopen periode op zijn plek valt en ik de verbanden zie. 

Dankjewel voor je advies over het tantrische pad, en het proces van kennis ontvangen/verhelderen is al begonnen. Ik krijg echt aanwijzingen hoe ik vanuit deze wijsheid kan gaan werken. Het is zo wonderlijk, Yvon, het is net of er sluiers zijn opgetrokken. 

Ik merk dat het doorwerkt en steeds meer kan verdiepen.

Ik vond de onlinetraining ook heel fijn omdat de wijze waarop jij het geeft heel erg bij me past, heel intuïtief, ook volgend bij wat er op dat moment nodig is. Het klopt en het was en is thuiskomen voor mij. 

Ik wacht en volg in overgave waar het pad naar toe gaat en hoop in ieder geval van harte jou eens live te ontmoeten.

Heel veel liefs,

Dorian Korts Nederland 

Deelnemen aan deze cursus heeft het potentieel om een diep transformerende ervaring voor je leven en bewustzijn te zijn 

Online Course Ancient Egyptian Healing 2023

"Energie en trillingen zijn de bestanddelen van onze hele werkelijkheid, inclusief ruimte en tijd. Dus zelfs op afstand is dit leerpad een toegangspoort tot oude praktijken en de kosmische energieën die bekend staan als 'Neteru'. Deelnemen aan deze cursus heeft het potentieel om een diep transformerende ervaring voor je leven en bewustzijn te zijn als je het benadert met oprechte toewijding en een verlangen om een vat van licht en wijsheid te zijn. Deze toewijding gaat niet alleen over persoonlijke transformatie, maar ook over het herstellen van de harmonie in jezelf en in de wereld om je heen.

Bovendien biedt deze cursus de unieke mogelijkheid om in contact te komen met de Per Ankh-leden, oftewel 'House of Life', in Abydos. Deze groep staat bekend om hun oprechte toewijding en integriteit. Door met hen in contact te komen, kan je reis aanzienlijk worden verbeterd en krijg je toegang tot krachtige leringen en materialen, vooral als je ziel resoneert met het pad van het oude Kemet. Dit is meer dan alleen een leerervaring; het is een kans om je spirituele reis voort te zetten met gelijkgestemde individuen en dieper te duiken in de wijsheid van de Ouden.”

Carlos Santos Spanje 

stuur een bericht
Naam
Email
Onderwerp
© 2024 Hathor Healing B.V.
website gemaakt door simonchristiaanse.com